Over mij

Wie ben ik?
Toen ik voor mijn studie fysiotherapie een fictief artikel moest schrijven voor de Margriet, ik helemaal losging en vervolgens op het matje werd geroepen door de docent (“Heb jij dit artikel wel zelf geschreven, meisje, en niet gekopieerd uit de Margriet?”), had ik het natuurlijk al kunnen weten. Ik ben geen fysiotherapeut, maar journalist en tekstschrijver. Ik durfde nog niet. En werd braaf fysiotherapeut. Maar na mijn stage bij dagblad De Gelderlander in 2005, voor mijn tweede studie Algemene Cultuurwetenschappen, kon ik de lokroep van het geschreven woord echt niet meer weerstaan. De journalistiek! Verhalen schrijven! Interviewen! Reportages! Achtergronden! Fantastisch! Ik zei de fysiotherapie vaarwel en werkte vervolgens acht jaar als journalist bij het Nederlands tandartsenblad. Daarna startte ik in 2015 als freelancer, om zo veel mogelijk te schrijven, over zo veel mogelijk onderwerpen. Met de gezondheidszorg en ‘mensen’ als focus, dat wel. Want het verwoorden en portretteren van mensen, van wat hen drijft en wat hen maakt tot wie ze zijn, dat vind ik misschien wel het allermooist.

Wat heb ik te bieden?
Lekker geschreven, heldere, integere, goed leesbare artikelen, reportages, interviews, nieuwsberichten en andere stukken. Stukken waarin de geïnterviewden zich goed herkennen. Netjes, op tijd, zorgvuldig, maar wel met pit. Ik schrijf graag voor verschillende media: vakbladen, publieksbladen, relatiemagazines, bedrijfsbladen, websites.

Daarnaast werk ik graag als eindredacteur en corrector. In 2018 rondde ik een cursus eindredactie aan de Hogeschool Utrecht af en direct daarna ben ik aan de slag gegaan als eindredacteur van onder meer Dental Tribune, waar ik eerder al de drukproeven voor corrigeerde.